2016. február 3., szerda

Egy új világ vagy még sem? 19 kiegészítő

Elixírbolt: mint ahogy a nevében is benne van ez a bolt varázsitalokat, elixíreket árul, de ezen kívül alkoholt és más egyéb italokat is (mint nálunk a dohánybolt).

Tünde: a tünde elnevezés egy igen tág kifejezés. Ebbe a fajtába tartoznak az elfek (sötét, és normál) és a tündérek (a jól ismert szárnyas fajok). A tündék ismertető jelei a hegyes fülek, növényillat, és a szemekben jól látható ezüst gyűrű. Ez az egyetlen faj, ahol minden színű szeműek (lila, sárga, piros, narancssárga). A tündék nagy ritkán esznek húst, inkább növényevők. Mágiával rendelkező lények, akik igéket, ősi varázslatokat tudnak használni. Mint minden lény ők is öregszenek, de ők élnek a legtovább.

Félvérek: manapság egyre több kevert vérű él a városokban, bár régen üldözték őket, manapság igen népszerűek.

Kobold: Kicsi emberkék kb 150 centire nőnek meg. Szőrzetük élénk vörös vagy sötét barna. Igen  mohó népség. Halhatatlansághoz járó fiatalságuk igen múlandó, ugyanis 50 éves korukra hagyják abba az öregedést majd csak tízévente látható változás rajtuk, persze ennek ellenére még 100 éves öregemberkén is virgoncok akár a tizenévesek. Hogy ne látszódjon annyira koruk átka vagyonuk szerint kapnak "fiatalító" elixírt, amit a varázsgyűrűjük jelez, a végén.

Elixírboltban a mínusz mappa: Filippo ezt a mappát azért hozta létre, hogy a halotti torok estéjén ellehessen fogyasztani a megrendelést. Tehát ha valaki sokáig él, akkor rendel egy italt Filipponál és kifizeti, majd amikor meghal a megrendelő az egyik családtagja felveszi a megrendelést és a sírra helyezi egy pohárkában az italt.

Vérnyúl: a vérnyulak igen rendhagyó fajok. Csak egy alakjuk van, mint a tűzrókáknak, de velük ellentétben ők kettős állapotban vannak. Arcuk, kicsi szemük és a fejükön lévő nyuszifül az ami nem emberi. A vérnyulak nem képesek állatalakba változni, se teljes emberi formát.

Vörös madzag: ha informáltak vagytok a keleti országokkal, van olyan hiedelem, hogy a lélektársak  egy vörös fonallal vannak összekapcsolva. De ebben a világban a vörös fonálnak nincs túl jó jelentése. Általában a vuduknál vagy a rontásoknál használják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése