2015. december 3., csütörtök

Egy új világ vagy még sem? fajok és egyéb dolgok 11

Duat : az a világ ahol természetfölötti lények élnek, az emberek Pokol néven ismerik.

Frod : a kontinens nyugati tengerpartja. Itt él a három leghatalmasabb tengerboszorkány. Ide kell visszatérnie Lanának.

Cabi : nagy szőrős macska szörny, amit tömegközlekedésre használna.

Ron : a pokol fizetőeszköze.

Ghoul: emberkinézetű,  ha éhesek szem fehérjük fekete lesz vörös szemű szörnyek, akik nyers húst esznek. Lefejezéssel lehet csak megölni őket. Véráldozatukkal fegyvereket tudnak létrehozni.

Gyászmantra: olyan összefüggő szöveg, amit a halottak fülébe súgnak, hogy a lélek békében távozzon a halott testéből.

Elemi lovak:lángló, erdőló, jégló, víziló, szellemló. Minden lónak van egy gazdájuk, amit ő maguk választanak. Ha a gazdájuk meghal, keresnek egy másikat (kivétel a szellemlovaknál).

  • Lángló: igen gyakori faj a meleg vidékeken. A lánglovak képesek a láván menni, mint ha langyos vízben mászkálnának. Gazdájukat nem égetik meg, és ha rajta ül ő is ellenálló lesz a melegben. Sörénye és farka és patái lángokból állnak.
  • Erdőló:szinte minden erdő, füves területen megtalálhatók. A tündék kedvenc állataik. Képesek ösvényt nyitni az erdőbe és sosem tévednek el. Szőrük barna és mélyzöld árnyalatúak.
  • Jégló: az északi területeken találhatók meg. Hidegtűrők. Fehér és kék árnyalataiban pompáznak. 
  • Víziló: tavaknál, folyóknál és az óceánoknál találhatóak meg. Testük vízből van ezért a túl forró és hideg helyeket nem bírja. Lovasa képes a víz alatt lélegezni, anélkül, hogy kopoltyút növesztene.
  • Szellemló: a leges legritkább ló. Nagyon nehéz ráakadni és annál nehezebb elkapni. Aki megpróbálja annak szó szerint a kezei között átmegy. A leggyorsabb és sérthetetlenebb állat. Életében csak egy gazdája van, aki ha meglovagolja ő maga is a ló jellemzőit megkapja, de csak addig amíg rajta lovagol.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése