2016. január 23., szombat

Egy új világ vagy még sem? 18 egyéb dolgok

Farkasok falkatagsága: csak kétféle módon lehet valakiből falkatag. Az egyik, hogy ha az alfa alkalmasnak talál és elfogadja a falka tagsági kérelmet. A második az, amikor egy falkatag gyermeke betölti a tizenhetedik életévét, ilyenkor ősi motívumokat tetoválnak magukra, majd a legelső teliholdkor ünnepséget rendeznek.

Lovak megjelölése: A klánok gyakran megjelölik állataikat a klánuk címerével. Ha valaki árt ezeknek az állatoknak az a klánnal húz ujjat.

Temetési tor: átlagos temetés, a holtesteket hamvasztják, majd a földbe ássák rá pedig egy kb 200 méter magas sírkövet raknak, névvel, születés és halál időpontjával, klán tagja címerével és pozíciójával tüntetik fel a köven. A vérfarkasoknál a temetéseket hajnalban kezdik, majd amikor a hold feljön kezdődik az ősi búcsúztató.

Tűzróka: kinézete egy átlagos rókával megegyezik, de amikor veszélyben van, vagy vadászik képes tűzet köpni, vagy valamelyik testrészét meggyújtani. A róka csak egyszer tud tűzet köpni, ha elhasználta a lehetőségét öt percet kell várnia, míg újra használhatja. Nem képesek emberi külsőt felvenni. Az értelmes kommunikációt feleslegesnek tartják csak ösztöneikre hallgatnak. Falkájuk létszáma kicsi és nincs alfa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése